Novak Djokovic a pierdut impotriva lui Daniil Medvedev

Prin victoria sa impotriva lui Novak Djokovic, Daniil Medvedev devine primul jucator din generatia ‘’NextGen’’ care cucereste titlul de Grand Slam. Parcursul sau la US Open a fost perfect, Medvedev cedand un singur set pe durata intregului turneu, impotriva olandezului Botic Van De Zandschulp. Marea Finala de pe Arthur Ashe, pur si simplu nu a avut istoric. Atat presiunea imensa cat si timpul suplimentar petrecut pe teren si-au spus cu siguranta cuvantul in cazul lui Djokovic.

Daniil Medvedev a castigat finala US Open 2021

Medvedev a pastrat aceleasi tactici de joc si nu a iesit nici o secunda din tiparele jocului obisnuit. A servit extraordinar de bine, 16 asi si un procentaj de nici mai mult nici mai putin de 81% al punctelor castigate cu prima minge. A reusit sa controleze cu succes schimburile de forta, din spatele terenului. Totodata, a avut niste nervi de otel la cele cinci mingi de break avute de Nole.

Din pacate, jucatorul sarb a comis niste greseli total necaracteristice. In preajma fileului nu a avut nici un strop de inspiratie. In plus, pe parcursul competitiei, a avut si unele momente de cadere nervoasa. In setul al doilea, a rupt efectiv racheta, dupa un moment care ar fi putut schimba radical soarta finalei. In timpul unei mingi de break, Novak Djokovic a returnat destul de bine, in corpul adversarului. Arbitrul de scaun s-a vazut nevoit sa opreasca raliul, cauza fiind un telefon care a sunat in arena.

Cu fiecare ocazie, Medvedev a accelerat la maxim cu forehand-ul. Putem spune ca rusul a reusit sa razbune esecul din Marea Finala de la Australian Open 2021. Victoria sa a fost una mult asteptata, victorie pentru care s-a depus o munca de-a dreptul titanica. S-a muncit mult si s-au facut numeroase compromisuri de-a lungul timpului. La fel ca in orice aspect al vietii, nu ai cum sa ajungi cel mai bun fara a munci pe branci, si exact asa a facut si Daniil Medvedev.

Rusul a profitat de victorie pentru a marca si un moment extrem de personal

El a tinut sa precizeze ca ziua in care a castigat victoria de la US Open 2021 este si aniversarea casatoriei sale. El a mentionat ca nu s-a gandit la un cadou anume pentru sotia sa, pentru ca efectiv a trebuit sa se concentreze pe competitie. Apoi, s-a gandit ca daca pierde nu o sa mai aiba timp sa cumpere un cadou, asa ca singura solutie si cel mai frumos cadou ar fi sa castige meciul. Acesta a fost un moment extrem de emotionant atat pentru jucator cat si pentru sotia sa si toti cei prezenti in arena.

La randul sau, Djokovic a tinut sa il laude pe Medvedev. El a spus ca turneul la care Medvedev a participat a fost unul extraordinar datorita lui. De asemenea, a tinut sa il felicite pentru victorie si i-a spus ca merita din plin titlul de Grand Slam. Ulterior, invingatorul a izbucnit din nou in lacrimi, in momentul in care le-a transmis fanilor sai ca inima ii ieste plina de fericire si ca nu ar fi reusit sa castige fara sustinerea lor. Una peste alta, atat competitia cat si discursurile au fost extraordinar de emotionante pentru toata lumea. Cu siguranta, nimeni nu va uita vreodata un astfel de moment atat de intens. 

Previous post Ministrii USR-PLUS din Guvernul Citu si-au depus demisia
Next post Probleme majore pe care le avem in societate la momentul actual