Probleme majore pe care le avem in societate la momentul actual

Chiar daca tabloul lumii de astazi este oarecum sumbru, exista si lucruri bune care se intampla peste tot in lume. Insa, nu despre aceste lucruri bune vom vorbi in acest articol, ci despre problemele majore pe care le avem in societate la momentul actual.

Problema schimbarilor climatice

Aceasta problema cu care ne confruntam de multi ani, continua sa fie o preocupare de varf a generatiei milenare. Mentalitatea omului este dificil de schimbat, chiar si atunci cand intreaga omenire se afla intr-un impas. Se pare ca oamenii, pur si simplu nu inteleg cat de important este sa participe la protejarea mediului exterior. Schimbarile climatice nu sunt o gluma, iar oamenii ar trebui sa inteleaga ca o imbunatatire se va vedea doar atunci cand cu totii isi vor aduce contributia la obtinerea unui rezultat pozitiv. Stiinta a demonstrat ca noi, oamenii, suntem responsabili de schimbarile climatice, si tot noi trebuie sa facem ceva in acest sens. Efectele negative asupra mediului inconjurator din cauza schimbarilor climatice au inceput sa se vada de cativa ani. Anotimpurile nu mai sunt cum erau odata, culturile au fost destabilizate, atat plantele cat si animalele au fost afectate, si lista continua.

Inegalitatea si discriminarea

Discriminarea fata de unele grupuri a existat dintotdeauna, insa in prezent este mai vizibila ca niciodata. Foarte putini sunt cei care ar contesta cu vehementa ideea ca inegalitatea veniturilor bazate pe discriminare este extrem de nedreapta. Insa, problema cea mai grava apare in momentul in care discriminarea devine o sursa importanta de inegalitate. Cu siguranta, discriminarea are puterea de a afecta veniturile unui anumit grup. Minoritatile rasiale si etnice au fost pentru o perioada de timp destul de mare, reprezentate disproportionat in sistemul de justitie penala din intreaga lume. In prezent, discriminarea are loc in aproape toate statele, la locul de munca, in spatiile publice, la intalnirile sociale, si asa mai departe. Acest lucru reprezinta, fara indoiala, o problema majora pentru societate. Atata timp cat va exista discriminare, nu va exista nici evolutie. Impactul discriminarii asupra vietii cotidiene este unul negativ, din pacate.

Conflictele religioase

Stim cu totii ca religia reprezinta o forta imensa in lume. Prin urmare, nu este deloc surprinzator ca a fost si inca este o matrice in istoria conflictelor. Intr-o lume in care foarte multe organizatii internationale si guverne se confrunta cu deficit de legitimitate, se preconizeaza un impact si mai mare al discursurilor religioase in ceea ce priveste politica internationala. Religia este cu siguranta o sursa majora de putere exercitata prin atractie, si in nici un caz prin coercitie. Intr-o foarte mare masura, aceasta este efectiv abuzata de organizatiile guvernamentale doar pentru a-si atinge propriile interese. Chiar daca este trist, societatea se confrunta si cu aceasta problema la momentul actual.

Previous post Novak Djokovic a pierdut impotriva lui Daniil Medvedev
Next post Cei mai bine platiti sportivi din lume in 2021