10 cele mai grave accidente din istoria Formulei 1

Chiar si pentru soferii profesionisti cu ani de experienta, este o provocare sa conduca si sa controleze o supermasina. Hai sa descoperim impreuna care sunt cele mai grave 10 accidente din istoria Formulei 1.

10. Italian Grand Prix – Wolfgang von Trips

In unele situatii si spectatorii sunt supusi acestor riscuri. Ei bine, exact asta s-a intamplat in anul 1961, la Italian Grand Prix cand Wolfgang von Trips a pierdut controlul masinii de curse si a intrat in zona spectatorilor.

9. 1967 Monaco Grand Prix – Lorenzo Bandini

Lorenzo Bandini este o altă victima în curse de Formula 1. La Monaco Grand Prix din 1967, Bandini conduce in pozitia a doua, in spatele lui Denny Hulme cand pierde controlul asupra vehiculului. Ruptura rezervorului de combustibil a provocat un incendiu iar Bandini s-a ales cu arsuri de gradul 3, pentru ca la cateva zile sa isi piarda viata.

8. 1978 Italian Grand Prix – Ronnie Peterson

Italian Grand Prix din 1978 a fost plin de evenimente nefericite pentru Ronnie Peterson. Prima sa masina, un Lotus 79, a fost deteriorata la sesiunea de practica si a trebuit sa inceapa cu un model vechi. In timp ce Peterson incerca să se intoarca la boxe pentru control, masina lui a intrat în bariere si a luat foc.

7. 1980 German Grand Prix – Patrick Depailler

Nu toate accidentele fatale se intampla in timpul cursei. Chiar si testarea masinilor poate fi extrem de periculoasa. Asta i s-a intamplat si lui Depailler, soferul Alfa Romeo, în German Grand Prix din 1980, cand acesta si-a pierdut viata.

6. 1982 Grand Prix Belgian – Gilles Villeneuve

Fanii Formula 1 nu vor uita niciodată Grand Belgian Prix din 1982, unde Gilles Villeneuve si-a pierdut viata.

Arnaud 25, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

5. 1994 San Marino Grand Prix – Roland Ratzenberger

Aceasta cursa reaminteste de moartea a doi soferi de formula 1. Ca urmare a acestui accident tragic, Ratzenberger s-a confruntat cu un craniu fracturat si o aorta rupta. A fost dus la un spital din Bologna, dar si-a pierdut viata din cauza severitatii ranilor sale.

4. 1994 San Marino Grand Prix – Ayrton Senna

Moartea lui Ratzenberger nu a fost singurul eveniment tragic de la San Marino Grand Prix din 1994. Sfarsitul legendarului driver Ayrton Senna a avut loc tot pe această pista de curse periculoasa.

3. Abu Dhabi Grand Prix – Michael Schumacher

Marele Premiu din 2010 Abu Dhabi va fi ultimul concurs de curse pentru Michael Schumacher. Vitantonio Liuzzi a lovit masina lui Schumacher, insa acesta a fost foarte norocos si nu a avut rani foarte grave.

Gil Abrantes from Portugal, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

2. 2014 Japonia Grand Prix – Jules Bianchi

Spectatorii de la Grand Prix din Japonia 2014 au vazut unul dintre momentele cele mai tragice din istoria Formulei 1. Pista Suzuka a fost alunecoasa din cauza ploii puternice si a determinat Adrian Suti sa-si piarda controlul asupra vehiculului sau.

1. 2020 Bahrain Grand Prix – Romain Grosjean

Grand Prixul Bahrain din 2020 a aratat clar importanta ingineriei in Formula 1. In primul tur, Romain Grosjean a avut o coliziune puternica cu barierele, insa ranile nu au fost grave. 

Previous post Merita atletii, cantaretii si actorii de castige mai mult decat lucratorii esentiali?
Next post Climatul se schimba: In prezent, se inregistreaza de doua ori mai multe zile cu temperaturi de peste 50C