Qatar 2022 – la ce sa ne asteptam

Campionatul Mondial de Fotbal din 2022 va fi editia cu numarul 22 a Campionatului Mondial de Fotbal. Acest mare eveniment va fi cu siguranta evenimentul anului, cea mai importanta competitie de fotbal la nivel international. Campionatul din 2022 va fi gazduit de Qatar, aceasta decizie fiind una cu adevarat surprinzatoare pentru foarte multi dintre fanii fotbalului din intreaga lume.

Evenimentul este unul mult asteptat de intreaga lume

Fanii acestui sport nu asteapta marele eveniment doar pentru a vedea cine va fi castigatorul trofeului, ci si pentru ca acest campionat va fi pentru prima data organizat de o tara araba. Totodata, turneul este ultimul in care vor participa nici mai mult nici mai putin de 32 de echipe nationale, inclusiv tara gazda. Urmatorul campionat va avea 48 de echipe. Campionatul Mondial de Fotbal din 2022 va incepe la sfarsitul lunii noiembrie si se va incheia pe la jumatatea lunii decembrie. Si acest lucru este nou pentru ca de obicei era programat in lunile iunie si iulie. Practic, va avea loc intr-un interval de timp oarecum redus de aproximativ 28 de zile. Finala va avea loc pe data de 18 decembrie 2022, data care va coincide si cu Ziua Nationala a Qatarului.

Foarte multe acuzatii au fost aduse tarii gazda

S-au facut mai multe acuzatii de coruptie in ceea ce priveste modul in care Qatar a primit dreptul de a organiza acest eveniment. Insa, tara a fost absolvita de orice suspiciune, si asta pentru ca FIFA a initiat o investigatie interna asupra acuzatiilor. Michael Garcia, anchetatorul sef, a spus despre raportul FIFA in privinta anchetei sale ca este eronat si incomplet totodata. Problemele cu care s-a confruntat aceasta tara nu s-au sfarsit aici, pentru ca Qatar a primit si foarte multe critici datorita conditiilor in care lucreaza muncitorii straini care lucreaza la pregatirea marelui eveniment. Organizatia ’’Amnesty International’’ s-a referit la ’’munca fortata’’ si la faptul ca acesti muncitori au suferit abuzuri de tot felul, abuzuri legate de drepturile omului.

Problema caldurii a ridicat multe semne de intrebare

Ei bine, cu totii stim cat de ridicate sunt temperaturile in aceasta tara. Tocmai din acest motiv, organizatorii si-au ridicat unele semne de intrebare privind eficienta jucatorilor care vor trebui sa depuna un efort fizic intens pe o caldura de-a dreptul insuportabila. Problema temperaturilor ridicate in care este invaluit Qatar-ul pe perioada verii, ar putea duce la o premiera in privinta turneelor finale. Acesta este si motivul pentru ca statul arab a decis sa amane campionatul pentru lunile noiembrie si decembrie, in loc de iunie si iulie. Astfel, temperaturile vor fi mult mai scazute in aceasta perioada, iar jucatorii isi pot continua jocul fara absolut nici un fel de probleme care sa le afecteze eficienta. Hassan al-Thawadi este secretarul general al comisiei de organizare, si drept urmare cel care se va ocupa sa faca din acest campionat unul de neuitat. Fanii fotbalului sunt extrem de nerabdatori sa isi vada preferatii pe terenul de joc. Totodata, echipele participante se pregatesc intens pentru a castiga cupa. 

Previous post Cele mai socante tinute de la Met Gala 2021
Next post Ce se intampla acum cu fostul presedinte Traian Basescu?