Cele mai populare sporturi in Romania

Sportul este, fara indoiala, un fenomen social din ce in ce mai popular in intreaga lume. Chiar daca oamenii nu mai stau asa de bine la capitolul ’’practicare sport’’, cu siguranta exceleaza la vizionarea sporturilor la televizor. Mulți fani ai sportului caută și Cele mai bune case de pariuri online, deoarece se adaugă la distracția lor! Prin urmare, competitiile sportive sunt spectacolul preferat. De ce? Ei bine, pentru ca sportul, indiferent de natura sa, are reguli simple si totodata adauga o combinatie excelenta divertismentului. Descopera mai jos care sunt cele mai populare sporturi in Romania.

Fotbal

Fotbalul este sportul rege nu doar in Romania ci in intreaga lume. Totodata, fotbalul este sportul dominant nu doar in Europa ci si in America de Sud si Africa. In perioada in care se desfasoara Finala Campionatului Mondial de Fotbal, aproximativ 600 de milioane de telespectatori urmaresc competitiile sportive. Pe de alta parte, Football Champions League are o audienta de 300 de milioane de telespectatori. Mai mult de 200 de tari se inscriu la startul calificarilor pentru Football World Cup.

Romania se numara printre tarile care adora cel mai mult acest sport.

Atletism

Atletismul se numara si el printre cele mai populare sporturi in Romania, si nu de ieri, ci de foarte mult timp. Avem cateva nume importante in domeniul atletismului, cum ar fi Iolanda Balas, Roxana Rotaru, Andreea Arsine, Alina Astafei, si multi altii. Atletismul este cel mai urmarit sport in cadrul Jocurilor Olimpice de Vara. Finala de 100 de metri s-a bucurat de o audienta de peste 1 miliard de oameni.

Tenis

Tenisul este, cel mai probabil, sportul cu cea mai uniforma raspandire. Este practica in foarte multe tari, inclusiv in Romania. Tenisul este in top 7 preferinte in orice stat din lume. Si, daca vorbim de Romania, avem aici cateva nume mari in tenis, inclusiv Simona Halep.

Gimnastica

Gimnastica la nivel profesionist in Romania se practica de foarte multi ani. Nu avem cum sa nu o mentionam pe Nadia Comaneci care a luat prima nota de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

In prezent, antrenorii de gimnastica pregatesc tineri la cel mai inalt nivel, astfel incat sa atinga performanta la nivel mondial.

Cu siguranta, lucrurile s-au schimbat in bine in acest domeniu, comparativ cu situatia care era in gimnastica acum 10,15 ani.

Box

Boxul a devenit foarte popular in Romania in ultimii ani. Acest sport este popular si in alte locuri din lume precum America de Nord si America Centrala. Galele de box profesionist se organizeaza destul de frecvent. Cele mai celebre dintre acestea sunt cele din Las Vegas.

Baschet

Chiar daca baschetul este cel mai raspandit in Statele Unite si China, in ultimii ani a ajuns sa fie foarte apreciat si in tara noastra. In plus, din ce in ce mai multi tineri practica acest sport, fie la nivel profesionist fie pentru relaxare.

Formula 1

Formula 1 este cel mai popular sport in Europa si in America Latina. Insa, se pare ca a inceput sa se extinda destul de repede si in Asia, Singapore, China, si Malaezia. Chiar si in Romania, acest sport este unul foarte iubit de foarte multi oameni. Este adevarat ca majoritatea dintre acestia doar urmaresc competitiile la televizor, insa avem si sportivi care practica acest sport, chiar daca nu la acelasi nivel ca in alte tari. Cursele cele mai importante sunt transmise in mai mult de 200 de tari, avand peste 500 de telespectatori doar la o singura cursa.

Previous post Climatul se schimba: In prezent, se inregistreaza de doua ori mai multe zile cu temperaturi de peste 50C
Next post Realitatea virtuala – Traim sau nu intr-o simulare?