Merita atletii, cantaretii si actorii de castige mai mult decat lucratorii esentiali?

Cu totii stim ce venituri mari au atletii, cantaretii si actorii. Insa, merita oare acestia sa castige atat de mult in comparatie cu lucratorii esentiali? Ei bine, in continuarea acestui articol vom dezbate mai pe larg acest subiect atat de controversat.

Diferentele salariale sunt foarte mari si nu intotdeauna acest lucru este corect

Este perfect adevarat ca salariile sunt foarte mari in anumite arii, in timp ce in altele sunt extrem de mici. Aceste diferente uriase sunt nejustificate, si de cele mai multe ori, chiar nedrepte. Multi oameni se intreaba cum pot sa castige actorii, cantaretii si atletii atat de mult, si un lucrator esential atat de putin. Exista oare o explicatie plauzibila pentru aceste diferente. Ce spune statul despre acest lucru si se vor lua oare masuri vreodata pentru a nu mai exista aceste discrepante?

Din pacate, statul nu ofera raspunsuri plauzibile in ceea ce priveste acest subiect. Reprezentantii guvernului nu au venit niciodata cu explicatii detaliate in aceasta privinta, si cel mai probabil nici nu o vor face vreodata. Pentru ca, exact asa cum se intampla si in alte situatii, nu au un nici un interes sa mareasca salariile, sau macar salariul minim pe economie. Putem spune ca atat actorii cat si cantaretii si atletii au venituri colosale, chiar si cei mai putin cunoscuti dintre acestia. Si, daca stam bine sa ne gandim, noi suntem cei care ii platim, si nu statul.

Cantaretii, actorii si atletii castiga sume colosale de bani

Dintre toti acestia, putem spune ca atletii sunt cei care castiga cel mai putin. Pe de alta parte, cantaretii si actorii sunt extrem de bogati. Nici nu mai vorbim de cei mai faimosi dintre acestia, care castiga la un concert sau pe un film sume la care noi nici nu indraznim sa visam. Asa cum spuneam mai devreme, noi suntem cei care ii platim. Da, noi platim biletul la concert, noi platim CD-urile, noi platim biletul la cinematograf sau DVD-urile. Prin urmare, acestia se imbogatesc de pe urma noastra. De asemenea, trebuie mentionat si faptul ca atat industria muzicala cat si cea cinematografica sunt doua industrii foarte puternice. Asta inseamna ca, indiferent daca ne convine sau nu, trebuie sa acceptam faptul ca toti cei care activeaza in aceste industrii castiga foarte multi bani. De cele mai multe ori, platim imaginea unei vedete si nu neaparat talentul acesteia. Este adevarat ca multi dintre ei sunt extrem de talentati si au muncit pe branci pentru a ajunge la nivelul la care se afla astazi. Dar, exista si unii dintre ei care nu au depus prea mari eforturi si sunt, totusi putred de bogati.

O situatie de acest gen este cu siguranta una nedreapta

Nu exista indoiala ca acest gen de situatie este una nedreapta, si mai ales fata de lucratorii esentiali. De fapt, exista foarte multi oameni care lucreaza in multe alte arii, si care nu castiga poate nici pe sfertul a cat castiga un actor. De aici putem trage concluzia ca viata este nedreapta de foarte multe ori, si ca nu intotdeauna sa inveti si sa muncesti pe branci inseamna sa ajungi bogat. Uneori, mai este nevoie sa te nasti cu un talent si sa ai parte macar de un strop de noroc in viata. Pentru cei mai multi dintre noi, ramane doar un vis sa castigam anumite sume de bani. Cu totii ne dorim sa avem o viata mai buna, sa putem sa scapam de stresul banilor si astfel sa ne bucuram la maxim de tot ceea ce are viata de oferit. Si, de cele mai multe ori, lucrurile materiale nu ne aduc fericirea, dar o intretin.

Previous post Muncitorii vor sa lucreze mai putine ore – Ei spun ca pot fi la fel de eficienti la locul de munca lucrand mai putin
Next post 10 cele mai grave accidente din istoria Formulei 1