Muncitorii vor sa lucreze mai putine ore – Ei spun ca pot fi la fel de eficienti la locul de munca lucrand mai putin

Intr-o lume ideala, angajatii sunt mai productivi, mai proactivi si mai fericiti totodata. Orice companie isi doreste astfel de angajati, si in plus, o productivitate maximizata. Ei bine, cum se pot obtine aceste rezultate si care sunt masurile care trebuie luate in acest scop. Continua sa citest acest articol pentru a afla mai multe despre acest subiect.

Cum se poate imbunatati productivitatea muncii?

Ei bine, nu de putine ori s-a discutat si s-a analizat, in mai multe colturi ale lumii, posibilitatea de a lucra mai putin dar mult mai eficient. Cercetatorii au descoperit ca omul se poate concentra mult mai bine pe munca sa atunci cand are mai mult timp liber. Astfel, eficienta la locul de munca poate creste semnificativ. Este adevarat ca in prezent, foarte multi muncitori, din aproape toate domeniile, lucreaza foarte mult. Se lucreaza ore suplimentare si uneori chiar si in weekend-uri. Asta inseamna ca oamenii sunt de-a dreptul epuizati, si daca nu fizic atunci mental. Prin urmare, eficienta lor la locul de munca nu este la cote maxime. Productivitatea unei companii poate creste foarte mult atata timp cat angajatii ar lucra mai eficient. Si, ajungem din nou la aceeasi solutie, si anume mai putine ore de munca pe saptamana. Este important de stiut ca un muncitor productiv nu presupune unul care munceste opt ore incontinuu. Un muncitor productiv este acela care, in acele ore muncite, da 100% din tot ceea ce are mai bun.

Ce trebuie sa faca un manager pentru a creste productivitatea?

Cum face un manager sa aduca, sa creasca si sa mentina productivitatea in afacerea sa? Este foarte simplu, trebuie doar sa aiba o minte deschisa si sa faca lucrurile diferit.

· Niciodata nu isi forteaza angajatii sa munceasca peste limitele lor; se gandeste mereu la cum poate face angajatul sa se simta bine la locul de munca si sa vina cu drag.

· Este transparent in directiile de business astfel incat angajatii sa inteleaga cu exactitate de ce si pentru ce lucreaza; intotdeauna motivatia se intretine cu insemnatate.

· Permite angajatilor sa alterneze lucrul cu cel de la distanta; nu exista teama ca acestia nu vor fi productivi in acest fel, pentru ca din contra, o astfel de alternanta face angajatul mult mai eficient in munca sa.

· Recunoaste in permanenta meritele, ceea ce inseamna ca motivatia va fi mentinuta pe termen lung iar productivitatea va creste semnificativ.

· Alterneaza munca cu evenimentele care unesc echipa in activitati pe placul tuturor. Evenimentele in echipa pot face adevarate minuni in chimia unei echipe.

In Suedia a fost deja introdusa ziua de lucru de sase ore

Inca din anul 2015, suedezii se bucura de o zi de munca de numai sase ore. Rezultatele acestei decizii a aratat ca angajatii sunt mai fericiti, mai binedispusi, si evident mai productivi, in comparatie cu anii trecuti cand lucrau 8 sau chiar mai multe ore.

Finlanda solicita de asemenea introducerea unui program de lucru flexibil

Ei bine, Finlanda nu isi doreste ca angajatii sa lucreze 6 ore pe zi, ci isi doreste ca acestia sa lucreze doar 4 zile pe saptamana. Sanna Marin, prim-ministrul Finlandei este de parere ca daca oamenii au mai mult timp liber pentru ei si pentru familiile lor, atunci cand vor veni la munca vor fi mult mai eficienti si mai productivi. Se pare ca munca asidua nu face altceva decat sa afecteze productivitatea.

Previous post De ce foarte multi romani aleg sa munceasca in strainatate?
Next post Merita atletii, cantaretii si actorii de castige mai mult decat lucratorii esentiali?