Ministrii USR-PLUS din Guvernul Citu si-au depus demisia

Cei sase ministri ai USR-PLUS, impreuna cu vicepremierul Dan Barna, parte din Guvernul Citu, au demisionat. Aceasta decizie se vrea a fi una practica, fara absolut nici un fel de negociere. Cei sase ministri sunt: Ciprian Teleman, Stelian Ion, Claudiu Nasui, Cristian Ghinea, Catalin Drula si Ioana Mihaila.

Declaratiile pe care le-au facut cei care au demisionat

Prodocens Media, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0, via Wikimedia Commons

Dan Barna impreuna cu colegul sau Dacian Ciolos au mentionat ca este nevoie de un nou premier cat mai repede pentru a continua reformele. De asemenea, Dan Barna a declarat ca presedintele Klaus Iohannis nu si-a indeplinit misiunea de mediator. Co-presedintele USR-PLUS a facut remarci negative in privinta modului in care PSD si PNL au colaborat impreuna in parlament, scopul fiind blocarea stabilirii calendarului motiunii de cenzura depusa de AUR si USR-PLUS. 

Chiar si purtatorul de cuvant al USR-PLUS a adus acuzatii destul de serioase PNL-ului, spunand ca nu face altceva decat sa urmareasca refacerea USL alaturi de PSD.

Lasand deoparte declaratiile destul de dure ale lui Ciolacu, echipa castigatoare are acum un nou membru, si anume pe Marcel Ciolacu, care cel mai probabil a fost recrutat de Florin Citu.

Boicotarea motiunii

Reprezentantii PSD au parasit discutiile in ceea ce priveste calendarul motiunii de cenzura. Asta inseamna ca la momentul votului, nu s-a putut asigura cvorumul pentru un vot transant. Liberalii au contestat faptul ca foarte multe semnaturi au fost scanate si nici nu au fost depuse in anexele motiunii.

Mosteanu a spus despre Marcel Ciolacu ca nu isi doreste sub nici o forma demiterea lui Florin Citu. Totodata, se pare ca tabelele de semnaturi nu arata deloc profesional ci pur si simplu ca niste ciorne ale unor copii. Alina Gorghiu este cea care a facut aceasta mentiune, spunand ca este efectiv o bataie de joc. Cu putin timp inainte ca anuntul conducerii USR-PLUS sa fie facut, Florin Citu a transmis ca este dispus sa continue dialogul, mentionant totodata ca parerea sa este ca numai o coalitie de dreapta va mai putea conduce Romania. 

Cum era de asteptat, Dan Barna a respins vehement oferta, spunand ca in spatele actiunilor desfasurate de Florin Citu s-ar afla de fapt Klaus Iohannis. Presedintele PNL a tinut sa precizeze ca in PNL a existat de fapt o intelegere pe care anumite persoane au incalcat-o.

Ce este sau ce nu este adevarat nu putem stii cu certitudine, si asta fiindca stim cu totii cum stau lucrurile in politica. 

Previous post Social media – la ce trebuie sa ne asteptam in viitor?
Next post Novak Djokovic a pierdut impotriva lui Daniil Medvedev