Impactul inegal al COVID-19 asupra societății din Regatul Unit

Epidemia de COVID-19 s-a raspandit extrem de rapid in intreaga lume. Totodata, este cea mai grava pandemie cu care s-a confruntat omenirea in ultimii 100 de ani. Criza sanatatii publice a condus la o criza economica puternica, criza care a avut si va avea in continuare consecinte grave asupra bunastarii sociale si individuale. Impactul pandemiei asupra Marii Britanii a fost unul destul de grav. Iata de ce spunem acest lucru.

Impactul COVID-19 asupra retailer-ilor

Efectele dezastruoase ale pandemiei de coronavirus asupra retailer-ilor par sa nu mai ia sfarsit. Pe perioada pandemiei, si nu numai, rafturile magazinelor au fost din ce in ce mai goale.

Totodata, retailerii se plang ca nu mai pot face fata cererii pentru ca efectiv nu se mai pot aproviziona corect. Chiar daca lucrurile par sa se imbunatateasca, se pare ca specialistii spun ca va mai dura destul de mult timp pana cand lucrurile vor reveni la normal. Solutia pe care guvernul a adoptat-o este menita sa mareasca programul de lucru al soferilor. De asemenea, se vor elimina toate restrictiile pentru a-i mentine astfel pe soferi, apti de munca.

Impactul COVID-19 asupra locurilor de munca

Criza cauzata de acest virus reprezinta, fara indoiala, o adevarata amenintare pentru eocnomia Marii Britanii, precum si pentru nivelul de trai al cetatenilor. Chiar daca situatia nu mai este atat de grava ca anul trecut, este foarte important ca in timpul acestei crize sanitare, guvernul Marii Britanii sa protejeze atat sectoarele critice ale economiei cat si activele, tehnologia si infrastructura. Numarul de locuri de munca in Regatul Unit a scazut semnificativ de anul trecut. De asemenea, foarte multi oameni si-au pierdut locul de munca. In momentul de fata, acest lucru incepe sa se schimbe usor, insa va mai dura ceva pana cand Marea Britanie va fi ce a fost inainte de pandemie.

Protejarea intreprinderilor mici si mijlocii

Impactul economic asupra Regatului Unit, pe perioada pandemiei dar si in prezent, nu a fost si nici nu este unul pozitiv. Insa, ce putem spune este ca variaza de la un sector la altul, precum si de la o întreprindere la alta. Aceasta variatie are legatura cu mai multi factori, printre care si posibilitatea de adaptare in cazul intreruperilor din lantul de aprovizionare. Totodata, printre acesti factori se mai numara si dependenta de procesele de productie la data stabilita. Comisia Europeana impreuna cu autoritatile nationale monitorizeaza si evalueaza impactul pandemiei asupra sectoarelor industriale, astfel incat sa fie luate cele mai bune masuri. Cu siguranta lucrurile se vor imbunatati, dar va dura ceva timp pana ce totul va reveni la normal. In plus, este foarte important sa nu mai existe restrictii. Daca acestea vor continua, atunci aceste imbunatatiri nu vor mai avea loc, iar Marea Britanie are toate sansele sa se indrepte catre un colaps din punct de vedere economic.

Previous post Romania ar putea avea carti de identitate electronice in curand
Next post La ce ar trebui sa ne asteptam de la echipa Romaniei in privinta Campionatului Mondial 2022?