Ce se intampla acum cu fostul presedinte Traian Basescu?

Fostul presedinte Traian Basescu a evitat de ceva timp sa mai faca vreo declaratie in spatiul public. Foarte multi se intreaba daca nu cumva s-a intamplat ceva rau. De ce a luat aceasta decizie? Ei bine, se pare ca decizia nu ii apartine in totalitate, ci a fost sfatuit de avocatul sau ca asa este mai bine. Hai sa vedem ce se intampla acum cu fostul conducator al Romaniei.

De ce nu mai apare Traian Basescu pe nici un post de televiziune?

Traian Basescu sta de ceva timp cat mai departe de presa si televiziune, dar acest lucru nu inseamna ca sta neaparat linistit. Cu atat mai mult cu cat, pe data de 5 noiembrie, recursul format de fostul presedinte in dosaruk o sa reinceapa sa fie judecat. In acest dosar, Traian Basescu a fost declarat in prima instanta colaborator al Securitatii.

Vestea proasta a venit pentru fostul presedinte pe data de 7 septembrie. Atunci, Camera Deputatilor a votat pentru retragerea tuturor drepturilor acordate celor care au avut calitatea de sef al statului in cazul in care au fost colaboratori ai Securitatii.

De asemenea, in septembrie 2019, fostul sef al statului a fost declarat oficial colaborator al Securitatii. Acest lucru a avut loc dupa ce instanta a admis actiunea Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii, chiar daca pentru multi ani nu i s-a imputat nimic de genul acesta.

Traian Basescu a explicat de ce a preferat tacerea in ultima perioada

Traian Basescu a tinut sa clarifice totusi lucrurile, si prin urmare a purtat o discutie telefonica cu presa. El a multumit pentru telefon si pentru interes totodata, dar a tinut sa precizeze ca vrea sa fie cat mai departe de orice fel de declaratii, macar pentru o perioada. El a mai mentionat ca de aproximativ patru luni nu mai are absolut nici un contact cu presa si ca tot asa isi doreste sa procedeze si in continuare, pana in momentul in care va avea loc procesul. Dupa aceea, va fi deschis sa raspunda intrebarilor presei, asa cum a facut intotdeauna. Insa pana atunci vrea sa stea linistit alaturi de familia sa si sa se bucure de momentele frumoase din viata sa.

European People’s Party, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

Ce privilegii poate pierde Traian Basescu

Ei bine, absolut toate privilegiile acordate unui sef de stat pot fi pierdute in cazul in care Traian Basescu pierde acest proces. El beneficiaza de aceste privilegii inca de acum 7 ani, din momentul in care s-a incheiat cel de-al doilea mandat de la Cotroceni. Evident ca situatia nu ar fi deloc placuta pentru fostul sef de stat si familia acestuia, insa sansele sa piarda procesul sunt destul de mari. Tocmai pentru a evita orice greseala sau interpretare acesta a decis sa nu mai aiba nici un contact cu presa si sa nu ai dea nici un fel de declaratii, lucru care de altfel este destul de inteligent. Prin urmare, tot ce ne ramane de facut este sa asteptam ca procesul sa se incheie, sa vedem rezultatul si sa ascultam si declaratiile fostului presedinte.

Previous post Qatar 2022 – la ce sa ne asteptam
Next post Noua Zeelanda: se va schimba oare numele tarii?