Tarile care au gestionat cel mai bine pandemia de Covid-19

Pe intreaga durata a pandemiei de Covid-19, au fost unele state care au gestionat extrem de bine toata situatia. Cumva, autoritatile au reusit sa controleze raspandirea acestui virus. Continua sa citesti acest articol pentru a afla despre ce tari este vorba.

Germania

Nu doar Germania ci intreaga lume o iubeste pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, un om care a facut atat de multe lucruri bune pentru tara sa. Merkel a fost unul dintre liderii mondiali care efectiv au reactionat foarte bine la aceasta pandemie. Ea si-a pastrat calmul, in timp ce le-a expus cetatenilor problema cu care se confruntau si masurile care urmau a fi luate. Toate deciziile ei s-au dovedit a fi cele mai bune, pentru ca Germania a avut putini bolnavi de Covid-19 in comparatie cu alte state. Germania, pur si simplu a sarit peste fazele de negare si nesiguranta si a luat imediat masuri.

Taiwan

Tsai Ing-wen s-a numarat si el printre primii lideri ai lumii care a luat masuri rapide si eficiente pentru a combate pandemia. Inca de la primele semne ale bolii, acesta a introdus peste 100 de masuri foarte stricte pentru a bloca efectiv raspandirea. Astfel, nu a mai fost nevoie sa recurga la restrictiile cu care s-au confruntat majoritatea tarilor.

Noua Zeelanda

Si Noua Zeelanda a fost una dintre acele tari care au gestionat foarte bine aceasta pandemie. Jacinda Ardern a ridicat nivelul de alerta inca de la inceput. Nu a asteptat sa vada cum mai decurg lucrurile si ce masuri mai iau si alte tari. Pur si simplu a impus autoizolarea celor care au intrat in tara in momentul in care erau inregistrate numai 6 cazuri de Covid-19 in Noua Zeelanda. Totodata, a interzis in totalitate strainilor sa intre in tara. Pentru ca masurile au fost foarte dure si luate ultra rapid, Noua Zeelanda a avut pe perioada pandemiei doar patru decese.

Islanda

Katrin Jakobsdottir, prim-ministrul Islandei, a permis testarea gratuita pentru acest virus, lucru pe care alte state nu l-au facut. Islanda efectiv a testat  si inca testeaza pe toata lumea, gratuit. Aceasta idee a fost si este una extrem de benefica, iar acest lucru s-a vazut prin numarul scazut de oameni infectati de-a lungul pandemiei. Proportional la numarul locuitorilor din aceasta tara, Islanda a testat de cinci ori mai multe persoane decat a facut-o chiar si Coreea de Sud.

Finlanda

Sanna Marin a apelat la retelele de socializare pentru a transmite rapid absolut toate informatiile de baza cu privire la gestionarea pandemiei. Aceasta idee a fost una geniala, pentru ca oamenii au inteles foarte repede ce trebuie sa faca pentru a se proteja. Raspunsul acestui stat la pandemia de Covid-19 este considerat unul dintre cele mai bune din Europa. 

Next post Social media – la ce trebuie sa ne asteptam in viitor?