- dbrom.ro
- dbrom forum
::: nr. 7-8 ::: 4 - 11 martie 2002 ::: dbrom despre dbrom :::
contact: dbrom@dbrom.ro
Amintiri din dbrom [de: anghost]

Treaba cu dbromu' este ca tot ce facem - facem din placere. Daca exista sau nu un manifest social valabil nu stiu, desi multi spun asta. Daca place cu adevarat cuiva, nu am cum sa stiu desi am vazut sute de e-mailuri entuziaste si counteru creste in fiecare saptamana.

Nu mai stiu exact cum a fost la inceput. Am renuntat la lecitina si am senzatia ca spirulina - pe care o iau in prezent - nu prea ajuta. Stiu doar ca ne placea teribil sa ne uitam la curse si dupaia sa facem misto in scris de celebrul Gaston. Sedintele redactionale erau foarte relaxate si radeam tot timpu' ca prostii. Asta o facem si acum. Dar mai regulat, mai stiintific si cu scopurile oarecum clarificate. Suna bine, nu? De fiecare data ma intreb cum s-a ajuns de la "Mazza, sa moara ma-ta cum conduci" la manifestul social si niste chestii destul de serioase pe care le facem azi. Si noi aratam altfel. Stim mai multe despre cum se desfasoara viata si... bine, gata ma opresc, bat campii...se vede chiar si in productiunile noastre dbromistice.

www.crosswinds.net/~dinbr ... ce vremuri... ce culori...ce motivatii (unii spun ca ne-am apucat de site ca sa ne facem rost de femei ceea ce ar putea fi chiar adevarat) si apoi cand a venit www.dbrom.net si am inceput sa-i spunem cu totii "dbrom"..., nume care i-a ramas pana in ziua de astazi. Apoi a venit scurta perioada de tranzitie la si de la dbrom.8m.net, pe care cei mai multi dintre voi cred ca o cunoasteti... si apoi punct ro-u' (www.dbrom.ro) care ne-a umplut si ne umple inimile de bucurie pana acum si, speram, mult timp de-acu-nainte...

Mi-aduc aminte cu voiosie tinereasca si avant de anumite nazdravanii pe care le faceam in tinerete (a site-ului si a noastra) cum ar fi rubricile "clueless" si "bombonica de asfalt" (moarte intr-o buna dimineata cand a venit horM0nu la mine si a grait: "ba, n-ar fi bine sa...") sau "mashina saptamanii", una dintre cele mai penibile, cu a carei moarte ne-am impacat extrem de repede si de la sine oarecum... Mi-aduc aminte de povestirea SF cu CTPu' (sau CriTu), scrisa in timpul mai multor cursuri oarecum plictisitoare. horM0nu o fraza, io o fraza, fara sa avem plan sau idee de cum o sa iasa la sfarsit. Glorioasa pagina de istorie dbrom... Daca vreti sa stiti horM0nu a scris odata un eseu de sprijin pentru Andreea Raducanu (l-am dat in gat)... care a disparut apoi fiindca i-a fost oarecum jena... Au mai aparut de-a lungul timpului pagini sportive cu fotbal si bineinteles nu trebuie uitate timpurile de inceput cu cronica atat de spectaculoasa si de inutila a curselor de Formula 1. De golf nu ne-am ocupat... Inca...

Amintirile ma poarta pe aripile lor infinite spre multe dimineti insorite cu miros de crini proaspeti cand auzeam sunetul cristalin al izbitului in taste si o silueta tinereasca se ivea in soarele diminetii care indemna toata energia mea spre o noua zi de munca si realizari marete... Cator incercari de poezie le-a fost barata intrarea in dbrom de catre nemilosul redactor-sef... Cate suflete de viitori poeti au fost frante in pragul redactiei noastre...

Toate in numele unui dbrom mai bun, mai valoros.

Narcisism definitoriu [de: fata_verde]

Motto: Manastire-ntr-un picior,
Ghici, ciuperca, ce-i?

Saptamana asta, a scrie la dbrom inseamna a scrie despre dbrom.

Daca va chinuiati de mult sa gasiti o definitie acestui site, daca va consumati intelectual incercand sa aflati ce platforma-program are, cui i se adreseaza, de ce e asa cum e si de ce nu e asa cum credeti voi ca ar trebui sa fie, puteti considera ca a venit si timpul vostru.

Va pot fi de ajutor. Vreau intai insa sa fac o mic paranteza, in care sa explicam celor care pana acum citeau si atat, eliberati de povara gasirii de definitii, de unde vine nevoia asta a voastra.

Urmeaza o mica paranteza explicativa (cu adresa precisa):

(Cine ,atunci cand nu intelege un lucru, se grabeste sa-i dea o definitie? Cine crede ca daca ai ai asociat un termen cu un sir mai mult sau mai putin corect sintactic de alti 20, capeti puteri depline asupra lui? Stii, adica, de unde sa-l iei si de unde sa-l pui. Stii cam cu ce sa il asociezi. Poti perora despre el la nesfarsit. Esti, vorba aia, un caseur mai bun. Cine refuza orice explicatie, pe motiv ca e traita, ca e subiectiva, si vrea neaparat definitia, precisa si independenta?)

Acum ca am incheiat paranteza, sa purcedem. A defini, definire, definitie, definitoriu, definit, indefinit.

Saptamana aceasta, dbrom-ul, altadata virginal ascuns sub mastile acelea neclare, isi da arama pe fata.

Saptamana asta, dbrom-ul e in mod mai clar asa cum stiati voi de mult ca e de fapt: un site egocentric, narcisist si elitist. Si, pentru ca am promis ca va ajut, o sa va dau si argumentele acelea care pe care nu le aveati atunci cand sustineati asta.

Facem un exercitiu de gandire simplu de tot si le luam pe rand.

Stiti, se intampla uneori ca atunci cand vorbesti cu o femeie sa fii fortat sa vorbesti numai despre femeie. (femeia respectiva), pentru ca totul se invarte in jurul ei, totul i se adreseaza personal si este redefinit prin ea.

Se intampla uneori sa cunosti un student la particulara destept. Sau fara Cielo. Sa dai peste un student la politehnica cu o carte de heidegger in mana.(asa se scrie corect?). Sa te lovesti de un student la jurnalism cu o privire evident sociologica si poate chiar politologica.

Se mai inatampla uneori ca un om sa muste un caine. Ca o blonda cu mapa de studenta sa taie in autobuz geanta unui tigan. Alteori, curvele sunt pe gratis.

Uita-te in urma. Ecce narcisist. Ecce egocentric. Ecce elitist.

De ce am asociat elitismul cu ideea de a avea pe gratis o curva? Pentru ca sirul asta de termeni ordonati sintactic vi se adreseaza personal. Penntru ca e, prin el, o definitie.

Eram sigura ca nu o sa intelegeti. O data ca sunt femeie si a doua ca sunt subiectiva apropo de tema.

De aceea am creat un text circular si am pus, in mod pseudo-intelectual, un motto.


[c] copyright www.dbrom.ro, 2002. all rights reserved.